Kasper Thomsen, driftsdirektør i Geminor-konsernet (til venstre) og Per Mernelius, ny CM for Danmark (til høyre).
Kasper Thomsen, driftsdirektør i Geminor-konsernet (til venstre) og Per Mernelius, ny CM for Danmark (til høyre).

Geminor får ny country manager i Danmark

27. februar 2024
Skrevet av 

Geminors Country Manager i Sverige, Per Mernelius, blir ansvarlig for to skandinaviske markeder når han nå overtar jobben som Country Manager for Geminor i Danmark.

Per Mernelius, som har hatt ansvaret for Geminors virksomhet i Sverige siden 2016, er nå også utnevnt til Country Manager i Danmark. Mernelius erstatter tidligere Country Manager i Danmark, Kasper Thomsen, som nylig ble utnevnt til Operations Director i Geminor-konsernet.

Mernelius vil i første omgang ha ansvaret for det danske markedet i 12 måneder, i påvente av at det utnevnes en ny landssjef i Danmark.

"Å ha ansvaret for begge markedene er både en utfordring og en stor mulighet, og jeg ser frem til å bidra til utviklingen av Geminor i begge markeder", sier Per Mernelius, CM i Sverige og Danmark.

"Danmark og Sverige er våre to største nedstrømsmarkeder, med 1 million tonn importert RDF/SRF i 2023. Dette er to land med mange likheter, som åpner for synergier. En viktig faktor er logistikk, og hvordan vi kan samordne de to markedene for en mer effektiv drift. Vår ambisjon er å vokse videre og dekke det stadig økende behovet for avfall til energigjenvinning i Skandinavia," sier Per Mernelius.

Danmark og Sverige – som begge er underlagt EUs ETS kvotesystem – står foran store endringer i avfallsmarkedet både når det gjelder regelverk, import og håndtering. Disse endringene byr både på utfordringer og muligheter, forteller Mernelius.

"De to markedene gjennomgår litt ulike omstillinger som vi må forholde oss til. Derfor styrker vi nå organisasjonen med fire nye medarbeidere i Danmark og Sverige. Min ambisjon er et tettere samarbeid mellom våre to skandinaviske team, noe som skal effektivisere HUB-virksomhetene, løfte nedstrømstjenestene og samtidig sikre robuste forsyningskjeder for våre partnere i begge land," avslutter den nye Country Manager i Danmark, Per Mernelius.