Geminor intervjuet om import av avfall til Finland

28. februar 2024
Skrevet av 

Ismo Hiltunen, Geminors country mananger i Finland, fortalte nylig i et intervju med Yle om utviklingen av avfallsimporten til Finland.

Denne utviklingen er et svar på endrede avfallsstrømmer i Europa, påvirket av covid-19-pandemien og konflikten i Ukraina, som har hatt en betydelig innvirkning på avfallsmengdene til fjernvarme- og energiproduksjon.

Det har skjedd en avgjørende endring i det regionale avfallsmarkedet. I løpet av de siste to årene har de tradisjonelle rollene blitt snudd på hodet for enkelte land på grunn av de globale krisene, noe som har ført til nye internasjonale avfallsstrømmer. Finland har gått fra å være eksportør til å bli importør av stadig større mengder lisensiert avfall fra andre europeiske land.

Geminor er et av Europas ledende handelsselskaper for avfall, og er helt i forkant når det gjelder å oppdage endringer i avfallsstrømmer og markedstrender. Selskapet har bred innsikt i disse endringene og implikasjonene for gjenvinnings- og avfallshåndteringsbransjen i Europa.

Den omfattende reportasjen fra Yle, inkludert en nettartikkel og et detaljert innslag i kveldsnyhetene, setter søkelyset på Finlands avfallsimportsituasjon og fremhever Geminors sentrale rolle i denne utviklingen.

Les hele saken her.