Geminor France sender første forsendelse av RDF til Tyskland

18. desember 2023
Skrevet av 

Germinors første strøm av avfallsbasert drivstoff fra Frankrike til Tyskland åpnet denne måneden. - Vi ser en økende interesse for avfallseksport i Frankrike, og en større motvilje mot deponering, sier Kai Schöpwinkel, CM for Geminor France.

Geminor nådde en ny milepæl da den første RDF-strømmen nylig åpnet mellom Frankrike og Tyskland. Den første lastebilen, som passerte grensen med 23 tonn avfall til energigjenvinning, vil bli etterfulgt av fem lastebiler ukentlig i resten av 2023. Prosjektet vil sende 5000 tonn RDF til EfW-anlegg i Sør-Tyskland i 2024.

"Selv om dette er en myk start, er vi veldig entusiastiske over å få i gang RDF-strømmen vår fra Frankrike. Dette er nå mulig på grunn av en større interesse for avfallseksport i Frankrike, i tillegg til et økende behov for RDF i Tyskland. Samtidig merker vi en økende motvilje mot å sende avfall til deponi i Frankrike", sier Schöpwinkel.

Kai Schopwinkel er CM for Geminor i Frankrike.

Med nærmere 60 kjernekraftverk er Frankrike fortsatt et for tidlig marked når det gjelder energigjenvinning. Dette åpner for eksport av ulike fraksjoner.

"Et overskudd av avfall på det franske markedet gir et eksportpotensial, og vi samarbeider tett med kontoret vårt i Tyskland for å få mer avfall fra deponi til energiproduksjon. En fransk deponiavgift er et insentiv for mer eksport, men opinionen er vel så viktig. Avfallsprodusentene viser interesse for mer bærekraftig avsetning, selv om det skjer i andre deler av EU, sier Schöpwinkel.

Det
franske markedet utvikler seg
Tidligere i år begynte det franske kontoret å levere avfallstrevirke til Tyskland, og sendte totalt tre forsendelser på 1500 tonn til EfW-produksjon i nabolandet. Den økende aktiviteten har ført til en utvidelse av det franske kontoret utenfor Bordeaux, som nå også inkluderer en logistikksjef, bulkeksperten Stephanie Housieaux.

"Alle markeder i Europa har kulturelle, industrielle og regulatoriske forskjeller. Frankrike er Geminors nyeste marked, og vi trenger tid til å etablere gode relasjoner og tillit i dette markedet. Vår ambisjon er å bygge opp et sterkt team, samarbeide med flere fraksjoner og bidra til å gjøre Frankrike til en integrert del av det europeiske avfallsmarkedet, sier Kai Schöpwinkel, Country Manager for Geminor France.