Geminor etablerer nytt selskap

21. desember 2023
Skrevet av 

Geminor og partnerne etablerer nå Risavika Gjenvinning, et selskap som skal utvikle nye løsninger for behandling og gjenvinning av avfall fra petroleumsindustrien. – Selskapet skal utvikle ny teknologi og prosesser for behandling av boreavfall fra offshoreselskaper og annen industri, sier Bjørn Haaland, daglig leder i Risavika Gjenvinning.

Bjørn Haaland, som også er direktør for farlig avfall i Geminor, leder utviklingen av Risavika Gjenvinning AS. Selskapet etableres i samarbeid med FoU-sjef Henry Magne Håkstad, og vil utgjøre en viktig del av Geminor-konsernets satsing på farlig avfall og forurensede masser.

– Vi skal nå utvikle miljøteknologi for behandling av oljerelatert avfall som borekaks. Målet er å hjelpe olje- og gassindustrien med å flytte denne typen spesialavfall høyere opp i avfallshierarkiet. Det er i dag et stort potensial for gjenbruk av disse forurensede massene, sier FoU-sjef Henry Magne Håkstad.

FoU-sjef Henry Magne Haakstad.

Risavika Gjenvinning vil tilby tjenester i et marked med behov for bærekraftige løsninger, forklarer Bjørn Håland.

– Det ser et behov for nye og mer bærekraftige behandlingsløsninger for spesialavfall fra petroleumsindustrien. Selskapene som driver med boreoperasjoner trenger bedre miljøløsninger for behandling av borekaks. Våre metoder vil redusere energibruken både ved behandling og transport av spesialavfallet, sier Haaland.

Selskapet, som nylig ble tildelt midler fra Forskningsrådet, holder til i Tananger som er et knutepunkt for offshoreindustrien.

Daglig leder i Risavika Gjenvinning, Bjørn Håland.

– Det er et økende fokus på bærekraftige løsninger for petroleumsindustrien, noe som gjør Risavika Gjenvinning svært tidsriktig og relevant. Geminor ønsker å bidra til en grønnere næring, noe som gjør dette selskapet til en viktig etablering og en ny milepæl for konsernet, avslutter daglig leder i Risavika Gjenvinning og direktør for farlig avfall i Geminor, Bjørn Håland.