Geminor lanserer egen veitransporttjeneste

30. januar 2024
Skrevet av 

Geminor etablerer nå en egen transporttjeneste for å for å øke kvaliteten på leveransene til selskapets mange mottakere i Finland. Dette er Geminor-gruppens første investering i egne veitransporttjenester i Europa.

Geminor i Finland, Gemifin OY, kjøpte nylig to lastebiler for transport av importert avfall til mottakere i Sør- og Vest-Finland. Gemifin har også ansatt to sjåfører for å dekke rutene fra havner som Loviisa, Taalintehdas og Parainen, der Gemifin tar imot baller med Solid Recovered Fuel (SRF) som åpnes og klargjøres for levering til ulike mottaksanlegg. Det nye teamet består også av en innleid lastebil og en sjåfør.

I tillegg har Gemifin bestilt en ny, drivstoffeffektiv Euro 6-lastebil for å dekke transportbehovet for importert avfall i Finland.

"Investeringen er gjort for å sikre punktlige leveranser og god transportservice til våre mange mottakere i en tid der importen til Finland øker betydelig. Å ha sitt eget transportteam med lastebiler og sjåfører er nytt for Geminor, men vi ønsker å strekke oss langt for å sikre gode flyt og maksimal fleksibilitet i vår forsyning av det finske markedet", sier Country Manager for Geminor i Finland, Ismo Hiltunen.

Ismo Hiltunen, CM i Gemifin.

Returtransport gir bedre effektivitet

To av lastebilene har en kapasitet på 40 tonn hver, mens den tredje lastebilen er en walking-floor bil med en kapasitet på 30 tonn for håndtering av løst SRF. Totalt vil Gemifin transportere rundt 150 000 tonn avfall på finske veier i 2024.

Lastebilene skal også transportere avfall mellom selskapets HUB-er i Finland og hente avfall som returlast i regionen. På denne måten blir transporten så effektiv og bærekraftig som mulig, forklarer Hiltunen.

"Med dette prosjektet ønsker vi å utforske mulighetene for å levere våre egne transporttjenester i flere markeder. Dersom vi lykkes med transporttjenestene i Finland vil vi trolig også kunne levere tilsvarende tjenester i andre land," avslutter CM i Gemifin OY, Ismo Hiltunen.