Manfred Rissmann, Geminor Tyskland
Manfred Rissmann, Geminor Tyskland

Ny landssjef skal utvide Geminors virksomhet i Tyskland

20. november 2023
Skrevet av 

Etter fem år i Geminor er Manfred Rissmann utnevnt til ny landssjef for ressursforvaltningsselskapet i Tyskland. "Vi planlegger å dra nytte av Geminors internasjonale ekspertise og bygge opp et sterkt tysk team som vil spille en viktig rolle i selskapets internasjonale virksomhet", sier Geminors nye landssjef.

Rissmann (60) tar med seg 30 års bransjeerfaring inn i stillingen som leder for det tyske markedet. Den nye CM'en er utdannet ingeniør og har arbeidet med mange ulike avfallsfraksjoner, og har det siste tiåret spesialisert seg på avfallstrevirke og biomasse på det tyske markedet. De siste fem årene har han vært Account and Development Manager ved Geminors kontor i Ulm.

- Siden 2021 har avfallsbransjen vært ganske turbulent, noe som også har vært tilfelle for vårt kontor i Tyskland. Det er et stort ansvar å lede virksomheten vår i Europas største marked for energigjenvinning, men jeg ser frem til å hjelpe Geminor med å tilpasse seg en ny virkelighet innen ressurshåndtering, sier Manfred Rissmann.

Et komplekst marked

Tyskland er et land som er delt inn i 16 regioner, og er et komplekst marked i europeisk sammenheng. I løpet av det siste året har landet gått fra å være et eksportmarked til å bli et importmarked for avfallsfraksjoner. For Geminor, som hovedsakelig fokuserer på RDF, SRF og avfallstrevirke i Tyskland, krever de hyppige variasjonene i nasjonal etterspørsel, tilbud, priser og regelverk en raskere respons enn tidligere, forklarer Rissmann.

- En ny CO2-avgift og en økning i lastebilavgiftene vil bli innført i en relativt svak, tysk økonomi. Dette er noen av faktorene som vil påvirke det tyske markedet i tiden som kommer, og som vil være en del av utfordringene Geminor må håndtere, sier den nye landssjefen.

- Vår viktigste oppgave nå er å bidra til å etablere nye og mer bærekraftige resirkulerings- og gjenvinningsløsninger. Et tettere samarbeid med ledende tyske aktører i avfallsbransjen er en naturlig del av dette. Men vi må også innse at gjenvinningsmarkedet blir mer internasjonalt for hvert år som går, sier Rissmann. 

Å utvikle Geminor videre betyr også å finne nye og motiverte medarbeidere til å bygge opp det tyske teamet.

- Det tyske markedet er krevende, men det gir også forretningsmuligheter og et stort potensial for vekst. Vi planlegger å dra nytte av konsernets internasjonale ekspertise innen logistikk og biomasse, og bygge opp et sterkt tysk team som vil spille en viktig rolle i Geminors internasjonale virksomhet i årene som kommer, avslutter Geminors nye Country Manager, Manfred Rissmann.