Re-Match og Geminor inngår et utvidet partnerskap: (fra venstre) Jesper Skov, Re-Match; Kjetil Hausken, Geminor; Dennis Andersen, Re-Match; Kasper Thomsen, Geminor; og Kjetil Vikingstad, Geminor
Re-Match og Geminor inngår et utvidet partnerskap: (fra venstre) Jesper Skov, Re-Match; Kjetil Hausken, Geminor; Dennis Andersen, Re-Match; Kasper Thomsen, Geminor; og Kjetil Vikingstad, Geminor

Re-Match og Geminor utvider samarbeidet om resirkulering av kunstgress

25. april 2024
Skrevet av 

Den danske kunstgressgjenvinneren Re-Match har forlenget og utvidet sitt samarbeid med Geminor. Ressursforvaltnings- og handelsselskapet blir nå logistikkpartner for forsyning av Re-Matchs nye anlegg i både Frankrike og Nederland.

Det danske resirkuleringsselskapet Re-Match har siden 2013 vært en ledende gjenvinner av kunstgressbaner i Europa. I fjor åpnet Re-Match sin andre fabrikk i Tiel i Nederland, og nylig åpnet selskapet sin tredje fabrikk i Erstein utenfor Strasbourg i Frankrike.

Denne utviklingen er grunnlaget for det utvidede samarbeidet mellom Re-Match og Geminor, forklarer driftsdirektør i Geminor, Kasper Thomsen.

- Vi har i et tiår bistått Re-Match med logistikk, håndtering av transport- og eksporttillatelser (TFS) for gamle kunstgressbaner som er utslitte. Vi har også bistått med avtak av restplasten som ikke kan gjenvinnes, sier driftsdirektør i Geminor, Kasper Thomsen.

- I løpet av det kommende året vil vi levere flere volumer med opptil 10 år gammelt kunstgress fra Norge, Danmark, Sverige og andre EU-land til de nye gjenvinningsfabrikkene i Tiel og Erstein. Det er et økende antall europeiske kunstgressbaner som må bort fra deponi, noe som gjør dette til et verdifullt oppdrag og partnerskap for Geminor, sier Thomsen.

Blir til nye produkter

Re-Match tilbyr en miljømessig bærekraftig resirkuleringsprosess, og har resirkulert mer enn 160 000 tonn avfallsgress i løpet av de 11 årene selskapet har vært i drift. Produksjonen fra resirkuleringsfabrikkene består av tørt og siktet materiale som er 99 prosent rent og klart til å gjenbrukes i produkter innen bil- og møbelindustrien - men også i nye kunstgressbaner.

Grunnleggeren av Re-Match A/S, Dennis Andersen, er glad for at samarbeidet med Geminor nå utvides.

- Vi har vært partnere siden begge selskapene var ganske beskjedne i størrelse, og vi har vokst sammen innen gjenvinningsbransjen. Nå trenger Re-Match et velfungerende samarbeid for å kunne håndtere de store utfordringene som gamle kunstgressbaner representerer i dag, og vi er derfor veldig glade for å ha Geminor som partner i denne voksende gjenvinningsvirksomheten, sier Andersen.

- Hvert år må Europa bytte ut 4500 kunstgressbaner, noe som utgjør omtrent 1 million tonn avfall. I dag har Re-Match bare kapasitet til å håndtere 620 av disse kunstgressbanene. Vi håper å kunne øke kapasiteten vår i tiden som kommer, men det vil fortsatt være et presserende behov for å øke Materialgjenvinning av kunstgressbaner i EU, avslutter grunnleggeren av Re-Match, Dennis Andersen.