Rekordmåned for Geminor i Italia

I januar flyttet Geminor nærmere 30 000 tonn avfall for resirkulering og gjenvinning i Italia. Dette er tre ganger høyere enn i samme måned i fjor.

Starten av 2023 ble en vekstperiode forhåndtering av avfallsmengder for Geminor, og det italienske markedet skiller seg ut med en betydelig økning: I januar 2022 utgjorde avfallsfraksjonene som ble håndtert i Italia totalt 9 847 tonn. I januar i år er tonnasjen tredoblet til 29 524 tonn.

– Dette er en lovende start på året, og vi er veldig glade for å se så positive tall etter måneder med hardt arbeid. Italia er i ferd med å bli et av de viktigste eksportmarkedene i Europa mye raskere enn vi hadde regnet med, sier administrerende direktør i Geminor, Kjetil Vikingstad.

Det økte behovet for energi i Europa ogSkandinavia denne vinteren er hovedårsaken til den økende eksporten av RDF ogSRF fra Italia. Men det handler også om gode forutsetninger, forklarer Vikingstad.

Adm. dir. Kjetil Vikingstad.

– Hovedutfordringen med nye markeder somItalia, er den tidkrevende prosessen med å finne solide bransjepartnere og sette opp effektive logistikkløsninger. Resultatet i januar slår våre spådommer med over 20 000 tonn, noe som tyder på at innsatsen i Italia allerede gir resultater, sier Vikingstad.

Store variasjoner

Totalt håndterte Geminor i januar 178 906 tonn avfallsfraksjoner. Dette er den høyeste månedlige tonnasjen som gruppen noen gang har håndtert.

– Vi opplever store variasjoner i deulike markedene. Når landsom Norge, Danmark og Tyskland håndterer mindre volumer i januar enn sammemåned i fjor, kompenserer nye markeder som Italia og Polen med betydelig vekst,som totalt sett gir oss et positivt resultat, sier Vikingstad.

– I et raskt skiftende og usikkert markeder det vanskelig å forutsi året som kommer. Men totalt håper vi å nå godt over 2 millioner tonn håndtert avfall innen utgangen av 2023, avslutter administrerende direktør i Geminor, Kjetil Vikingstad.